Zoeken in deze blog

dinsdag 8 maart 2011

Buitenaardse familie


Er zijn aliens! Het is bewezen! De buitenaardse wezens leven echt en zijn niet slechts de fantasie van filmmakers of gekken. Zei ik gekken? Ik bedoelde mensen met een aparte kijk op de realiteit. En de buitenaardse wezens leven in principe ook niet meer, het zijn fossielen net als dinosaurussen in musea, maar dat mag de pret niet drukken vind ik. Het gaat namelijk om de vorm vind ik. Een beetje alien is groen met sprieten en heeft bij voorkeur tentakels als armen. Voldoet de nieuw ontdekte ruimte bewoner aan dat beeld? Nee, niet echt. Het is niet meer dan een bacterie, een versteende bacterie nog wel. Beetje teleurstellend als je al jaren zit te wachten op de wijsheden van een superieur buitenaards ras. Zeg nou zelf,  bacteriën staan niet echt bekend om hun gevoel voor filosofie, laat staan dat een fossiele bacterie een goede gesprekspartner is.  
Toch is de wetenschappelijke wereld er wel blij mee want het bewijst toch maar weer dat er leven mogelijk is in de ruimte. Alhoewel, de bacteriën zijn hier gekomen met een meteoriet. En die was waarschijnlijk onderdeel van een planeet die waarschijnlijk dan niet meer bestaat. Ik bedoel, als er brokstukken van een planeet de ruimte inschieten dan is het einde toch wel een beetje in zicht. Eigenlijk waren dit dus de asielzoekers van de ruimte die hier hun plekje hebben gevonden.
Maar je kunt er ook nog anders tegen aan kijken. Er zijn stemmen die beweren dat het dus heel goed mogelijk is dat wij met z’n allen van deze buitenaardse bacteriën afstammen. En dan? Dan zijn we dus zelf de aliens. Dat werpt een heel ander licht op een heleboel zaken. Hoe zit het bijvoorbeeld dan met die ufo’s die geregeld worden gezien. Blijken het plotseling misschien wel onze verre neven te zijn die komen kijken hoe het er hier voor staat. Want als er een meteoriet met bacteriën op onze planeet kan landen, dan kan dat ook best op een andere planeet.
Vanmorgen stond in de kranten te lezen dat er op 5 november 1990 een ufo boven Nederland werd gezien door piloten van de Britse luchtmacht. Nou is dat al bijna 21 jaar geleden, maar toch, het is wel bijzonder. Want je gaat je nu afvragen wat ze hier kwamen doen. Ging het ze dus om die fossielen? Wilden ze weten wat er met de broertjes en zusjes van hun voorvaderen is gebeurd? Een soort van stamboom onderzoek? Misschien. Maar waarom zijn ze dan niet gewoon uitgestapt en hebben niet even bij iemand aangebeld? Tja, waarom wel? Ik denk persoonlijk dat ze er namelijk achter zijn gekomen dat niet elk stamboom onderzoek iets leuks oplevert. Soms vind je gewoon iemand die je nou niet perse hoeft te kennen. Die gekke oom of tante die al heel lang uit beeld is, maar die je uit nieuwsgierigheid toch weer opzoekt alleen om er achter te komen dat hij/zij inderdaad beter uit beeld kan blijven.
Hoe ze weten dat we die gekke oom zijn? Nou, we sturen al decennia lang onze tv beelden de ruimte in. En ik denk dat als jij nou een alien zou zijn en al die beelden voorbij zag komen je ook niet stond te springen om uit te stappen.  Denk maar eens aan het journaal, of aan films waarin we aliens massaal afmaken. Niets om vrolijk van te worden maar het kan erger, stel je nou voor dat je als alien rustig de televisie aanzet en ineens een aflevering van Oh oh Tirol te zien krijgt. En dat als je van kanaal verandert, je plotseling de nieuwe clip van Dries Roelvink krijgt te zien. Ik zou het wel weten, die aardbewoners bleven maar lekker in hun eigen hoekje van het heelal, familie of niet.

1 opmerking:

  1. Haha idd, vandaar dat ze nog niet op de koffie zijn geweest!!!

    Trouwens, er zijn boeken met een complete theorie over aliens op aarde, zowel vroeger als nu. Of je het gelooft of niet, wel een interessante theorie.
    Voor de liefhebbers één van die titels:
    - Atlantis, Alien Visitation, and Genetic Manipulation (is gratis te downloaden als pdf-bestand ofwel ebook)

    BeantwoordenVerwijderen